Hoger Onderwijs | Onderwijs & Ondernemen

Hoger Onderwijs

Ondernemerschapsinitiatieven in het onderwijs hebben wel degelijk een effect op de creativiteit en verhogen de intentie om te ondernemen. Qua methodologie baseren we ons voor ondernemingszin op het CEGO Model en voor ondernemerschap op de ENTRE-Comp. UNIZO Onderwijs & Ondernemen biedt gerichte programma’s en acties aan om studenten bewust te maken en te versterken in hun ondernemerstalenten. Samen met het Agentschap Innoveren & Ondernemen van de Vlaamse overheid versterken we jong ondernemerschap in het hoger onderwijs.

"Innovatieve ideeën zoeken, risico's nemen, startkapitaal vinden, het bedrijf managen. Het is slechts een greep uit de talrijke vaardigheden die hierbij aan bod komen. De Student Enterprise (STEP) kan ingericht worden in alle opleidingen van het hoger onderwijs!"

In het hoger onderwijs werken we op

1. Intrapreneurship of ondernemingszin: dit doen we via de Mono Masterclass en de ENTRE-Spiegel
  2. Entrepreneurship of ondernemerschap: dit doen we via de Student Enterprise (STEP), de ENTRE-Spiegel en de Verkiezing Student-Ondernemer van het jaar.

Aantal studenten zelfstandigen op 20/11/2017: 3 120 (Bron: RSVZ)

• Buitenland: 13
  • Antwerpen: 1051
  • Vlaams-Brabant: 558
  • West-Vlaanderen: 519
  • Oost-Vlaanderen: 639
  • Limburg: 353
  • Brussels Gewest: 328

De inhoud van de Leeronderneming 2.0 vind je hier.

Een voorbeeld van een licentieovereenkomst vind je hier.