Plankgas | Onderwijs & Ondernemen

Plankgas

Volle gas vooruit om kennis te maken met het ondernemerschap!

UNIZO Onderwijs & Ondernemen wil met het project PLANKGAS leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs warm maken voor het ondernemerschap door hen te leren wat er allemaal komt kijken bij de opstart van een onderneming. De leerlingen werken een idee of concept uit tot een concreet ondernemingsplan. Dit doen ze in verschillende stappen en gebruik makend van filmpjes, tools en materiaal in combinatie met offline momenten zoals leren pitchen, jurering...

Volg alle nieuwtjes rond Plankgas op Facebook.

Een ondernemer en een leerkracht getuigen over het belang van Plankgas geïntegreerd in de opleiding.

• Dé ondernemersplanwedstrijd voor iedere leerling.
  • Offline en online modules: perfect op maat van je leerling.
  • Externe jury jureert de verschillende fases = aanvulling op jouw evaluatie als leerkracht.
  • Awards voor de meest ondernemende ondernemersplannen = jouw school in de kijker

Onze O&O Adviseur, Sylvie.Canoot [at] unizo.be (subject: Werkboek%20Plankgas) (Sylvie Canoot), werkte samen met UNIZO O&O een werkboek uit gebaseerd op de fasen van Plankgas.

Kalender schooljaar 2018-2019

• 21/09/2018: Start Plankgas
  • 18/02 t.e.m. 22/02/2019: Provinciaal pitchmoment Plankgas
  • 30/04/2019: Bekendmaking Plankgas Laureaat
  • 10/05/2019: Slotshow O&O waarbij de Laureaten van Plankgas in de kijker worden gezet!