STEP

ELKE STUDENT ZELFSTANDIG ONDERNEMER?!

De Student Enterprise (STEP) in het hoger en het universitair onderwijs laat studenten proeven van het professioneel ondernemerschap. Het is een pedagogische werkvorm waarbij studenten een echte onderneming opstarten gedurende het volledige academiejaar. Het biedt hen een uitdagend kader waarbinnen zij hun kennis en competenties moeten inzetten om een eigen bedrijf uit de grond te stampen.Innovatieve ideeën zoeken, risico's nemen, startkapitaal vinden, het bedrijf managen...
Het is slechts een greep uit de talrijke vaardigheden die hierbij aan bod komen.

De Student Entreprise kan ingericht worden in alle opleidingen van het hoger onderwijs en wordt specifiek ingebed in het curriculum van de opleiding.

WELKE ONDERSTEUNING BIEDT UNIZO?

Samen met de adviseur staan jullie zij aan zij om de studenten te begeleiden en coachen tijdens de voorbereiding tot de opstart van de STEP.
Het intensief traject dat bestaat uit 4 contactmomenten, zorgt er voor dat studenten op meerdere vlakken geprikkeld, gemotiveerd en begeleid worden, zodat aan alle puntjes wordt gedacht en het resultaat ijzersterk wordt.

WAT HOUDT HET TRAJECT IN?

1. Kennismakend gesprek:

Op basis van de noden en vragen  van de studenten reiken we specifieke  tools  aan om hen verder te helpen in hun ondernemersavontuur. Dit kan gaan van een VPC, BMC tot het samen invullen van een SWOT analyse.

Tot slot vullen de studenten de Entre-Spiegel in die we doorheen het STEP traject zullen gebruiken. De ENTRE-Spiegel geeft de studenten een 360 graden view over hun kwaliteiten en competenties.

2. Het lanceringstraject:

We bouwen verder op het kennismakend gesprek en gaan dieper in op de reeds aanwezige facetten. Zijn er specifieke zaken waar de studenten extra begeleiding in nodig hebben? We moedigen hen in deze fase aan van start te gaan met de pop-up.

3. Status update:

Via enkele opvolggesprekken oordeelt de adviseur of de studenten nood hebben aan een extra begeleiding. Dit kan gaan over een technische ondersteuning of louter een administratieve begeleiding.

4. Eindgesprek & resultaat:
Tijdens het eindgesprek vult de adviseur samen met de studenten nogmaals de ENTRE-spiegel in om zo de groeicurve te kunnen vaststellen. De docent ontvangt een evaluatie van de adviseur dat gebruikt kan worden tijdens de evaluatie binnen de opleiding.

Heeft je onderwijsinstelling een UNIZO lidmaatschap?

Dan kunnen de studenten aan de slag met het STEP programma voor de prijs van € 125,-  per STEP. Dit bedrag dient als vergoeding ten aanzien van de verzekering die UNIZO afsluit voor de Student onderneming.

Ga snel van start en vraag jouw STEP licentie hier aan.

Belangrijke documenten

KENNISMAKING

Een STEP start je niet van vandaag op morgen. Wens je meer info en wil je een persoonlijk contact moment vastleggen?  Boek dan eenvoudig  hier jouw afspraak.
Nog geen zitdag bij jouw op school? Geen nood! Onze Provinciale UNIZO Adviseur komt graag eens langs om te kijken hoe STEP een meerwaarde kan zijn voor uw opleiding en uw studenten.