STEP-UP

ELKE STUDENT ZELFSTANDIG ONDERNEMER?!

De Student Enterprise (STEP-UP) in het hoger en het universitair onderwijs laat studenten proeven van het professioneel ondernemerschap. Het is een pedagogische werkvorm waarbij studenten een echte onderneming opstarten gedurende het volledige academiejaar. Het biedt hen een uitdagend kader waarbinnen zij hun kennis en competenties moeten inzetten om een eigen bedrijf uit de grond te stampen. Innovatieve ideeën zoeken, risico's nemen, startkapitaal vinden, het bedrijf managen...
Het is slechts een greep uit de talrijke vaardigheden die hierbij aan bod komen.

De Student Entreprise kan ingericht worden in alle opleidingen van het hoger onderwijs en wordt specifiek ingebed in het curriculum van de opleiding.

WELKE ONDERSTEUNING BIEDT UNIZO?

Het intensief traject bestaat uit 4 contactmomenten die online vastgelegd worden via het boekingssysteem.
De provinciale UNIZO O&O-adviseur staat je tijdens deze momenten met raad en daad bij.

Vraag HIER je STEP-UP licentie aan.

Meer info      
 

STEP-UP WEDSTRIJD

Deze wedstrijd heeft tot doel de studenten die het hele STEP-UP traject doorlopen hebben te motiveren om hun ervaringen, kennis en resultaten te kunnen tonen en hen finaal te belonen voor hun werk.

Bij het bepalen van de finalisten en de uiteindelijke winnaar zullen de verschillende ondernemerschapscompetenties, zoals probleemoplossend denken, zelfredzaamheid, enz, een rol spelen, maar zal de focus vooral liggen op het onderdeel ‘duurzaamheid’ binnen het project.

De provinciale O&O-adviseurs die de verschillende STEP-UP's begeleiden, zullen potentiële winnende projecten nomineren.
De uiteindelijke selectie van finalisten gebeurt aan de hand van een pitch die een externe jury beoordeelt.

Onze partners