STEP

ELKE STUDENT ZELFSTANDIG ONDERNEMER?!

De Student Enterprise (STEP) in het hoger en het universitair onderwijs laat studenten proeven van het professioneel ondernemerschap. Het is een pedagogische werkvorm waarbij studenten een echte onderneming opstarten gedurende het volledige academiejaar. Het biedt hen een uitdagend kader waarbinnen zij hun kennis en competenties moeten inzetten om een eigen bedrijf uit de grond te stampen.

Innovatieve ideeën zoeken, risico's nemen, startkapitaal vinden, het bedrijf managen... Het is slechts een greep uit de talrijke vaardigheden die hierbij aan bod komen. De Student Entreprise kan ingericht worden in alle opleidingen van het hoger onderwijs en wordt specifiek ingebed in het curriculum van de opleiding.

WELKE ONDERSTEUNING BIEDT UNIZO?

• Persoonlijke begeleiding en maatwerk: Je wordt door de provinciale UNIZO-adviseur van dichtbij ondersteund en helpt je verder met vragen over de opstart, het coachen van je studenten, het organiseren van een evenement, enzovoort.
  • STEP handboek: Hoe begin ik mijn STEP? Ben ik in orde met de voedselveiligheid? Hoe zit het met de boekhouding? Met deze handleiding zorg je dat jouw STEP van A tot Z tot in de puntjes wordt klaargestoomd om te starten.

• Startersgids: Deze nagelnieuwe Startersgids is dé referentie voor alle jonge ondernemers! De gids omvat alle theorie over starten met je eigen zaak,  het opstellen van een ondernemingsplan en de handelsreglementering.

Heeft je onderwijsinstelling een UNIZO lidmaatschap?

Dan kunnen de studenten aan de slag met het STEP programma voor de prijs van € 100,-  per STEP. Dit bedrag dient als vergoeding ten aanzien van de verzekering die UNIZO afsluit voor de Student onderneming

Ga snel van start en vraag jouw STEP licentie hier aan.

KENNISMAKING

Een STEP start je niet van vandaag op morgen. Daarom komt onze provinciale UNIZO-adviseur graag eens langs om te kijken hoe STEP een meerwaarde kan zijn voor uw opleiding en uw studenten.