UNIZO ONDERWIJS & ONDERNEMEN - Wie zijn wij? | Onderwijs & Ondernemen

UNIZO ONDERWIJS & ONDERNEMEN - Wie zijn wij?

123

UNIZO hecht ontzettend veel belang aan Onderwijs & Ondernemen. Daarom werd een specifieke werking Onderwijs & Ondernemen ingebed binnen UNIZO. Met UNIZO Onderwijs & Ondernemen zijn we ervan overtuig dat je binnen het onderwijs veel kunt veranderen. We geloven heel sterk in het ondernemend leren en het praktijkgericht leren.

UNIZO Onderwijs & Ondernemen is een strategische partner van Agentschap Innoveren en Ondernemen met als doel leerkrachten en docenten mee te ondersteunen om ondernemingszin en ondernemerschap in hun lessen te brengen.

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder UNIZO: 'Met onze O&O-werking tonen we vanuit UNIZO al jarenlang hoeveel belang we hechten aan een intensieve wisselwerking tussen Onderwijs & Ondernemen. We hebben elkaar nodig en moeten mekaar versterken opdat de schoolverlaters van morgen vlot hun weg zouden vinden op de arbeidsmarkt: bij onze werkgevers of als zelfstandige. Aan jobs momenteel geen gebrek, veel vacatures raken momenteel zelfs niet ingevuld bij gebrek aan werkzoekenden met de juiste competenties. Daar kunnen en moeten we samen wat aan doen door volop in te zetten op het nieuw duaal leren bijvoorbeeld waarbij onze bedrijven graag leerwerkplekken ter beschikking stellen. Tegelijk vragen we van onderwijsinstellingen dat ze meer 'zin voor ondernemerschap' in hun lessen inbouwen, dat ze ook het runnen van een eigen zaak als boeiend carrière pad naar voor schuiven. En ook hier staan we klaar om vanuit onze O&O werking te helpen'.

Het onderwijs speelt een cruciale rol in het stimuleren en bevorderen van ondernemingszin en ondernemerschap. Het is uiterst belangrijk dat ondernemende skills meegegeven worden aan de werknemer en werkgever van morgen. Je kan niet enkel op papier een bedrijf leren leiden. Binnen UNIZO Onderwijs & Ondernemen bieden we daarom heel praktijkgerichte projecten aan waarbij leerlingen en studenten vooral al doende leren. Ze worden bijgestaan door de leerkracht als coach, door onze ondernemers en door het O&O team. In deze snel veranderende wereld heeft iedereen ondernemingszin nodig. Waar digitalisering, innovatie en technologie sleutelwoorden zijn, is een ondernemende levenshouding absoluut nodig!

Danny Van Assche - Gedelegeerd bestuurder UNIZO

UNIZO Onderwijs & Ondernemen