Time Management tool

Of het nu een dagplanner is of een software-programma, de eerste stap om je tijd te managen is te weten waar je jouw tijd aan besteedt en plan in hoe je jouw tijd in de toekomst gaat besteden.

Een goede planning is hét hulpmiddel voor een effectieve uitvoering van time management. Een belangrijk uitgangspunt van time management is dat de belangrijke en urgente zaken van de minder belangrijke worden onderscheiden. Zo voorkom je dat kostbare tijd verspilt aan inefficiënte zaken of een deadline over het hoofd ziet. Met behulp van time management een heldere weekplanning creëren, waardoor je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan.

Zorg dat je op een vaste tijd in de week (bijvoorbeeld de vrijdagmiddag) een weekplanning maakt, waarbij je de meest urgente taken plant op het moment dat jij over het algemeen het meest effectief bent. Tijdens je lesweek kun je dan aan het eind van elke dag een kwartiertje vrij maken om je planning bij te werken en af te strepen wat afgerond is.  Voor de meeste mensen geldt dat wanneer je een moeilijk gesprek of opdracht direct ’s ochtends afrondt je meer motivatie krijgt om verder te studeren.

Zo blijft een taak waar je tegenop ziet niet de hele dag door je hoofd spoken. Wanneer je juist een avondmens bent zul je waarschijnlijk pas na de lunch effectiever en efficiënter werken. Maak dus gebruik van je biologische klok en ken je valkuilen. Op deze manier zorg je voor een succesvolle uitvoering van timemanagement.

Download de tool

Onze partners