Netwerking | Onderwijs & Ondernemen

Netwerking

Word lid van de O&O Community en neem deel aan de netwerkevents van UNIZO en haar partners. Je netwerk is jouw fundament om zo werkplekken te vinden voor duaal leren, real-life opdrachten voor het projectmatig werken binnen je lessen, stageplaatsen, real-life cases voor eindwerken, bachelor- & masterproeven, bedrijfsbezoeken...

Als O&O Community member bouwen we mee aan je netwerk!

UNIZO Onderwijs & Ondernemen sluit een partnerschap af met Google. Google opent tijdelijke locatie in BeCentral (Station Brussel-Centraal) en heeft als doel om tussen april en december 2018 de digitale skills van 10.000 mensen te upgraden. UNIZO stelt deze digitale ateliers open voor leerlingen en studenten, leerkrachten en docenten, directie, ondernemers, gepensioneerde ondernemers... Interesse? Contacteer ons via ondernemendeschool [at] unizo.be

Maak kennis met de winnaar van de nationale verkiezing Student-Ondernemer van het jaar: BOOGO van Jorgo Struyve en Nicolas Destoop. Ze wisten de jury te overtuigen met de lancering van hun creatieve innovatie op de Belgische markt: 'alcohol infused ice cream', of kwaliteitsvol room- en sorbetijs verrijkt met 5% alcohol. Een nieuwe smaaksensatie, maar tegelijk met oog voor moderatie. De potjes worden momenteel verkocht in een aantal winkelpunten, in zomercaf√©'s en op festivals.

UNIZO Onderwijs & Ondernemen organiseert in verschillende bedrijven in West-Vlaanderen ontbijtsessies i.s.m. RESOC. Doel is om leerkrachten, leerlingen en directie samen te brengen met ondernemers en vervolgens alle bezorgdheden terug te koppelen met minister Crevits in haar thuishaven Torhout. Er werd interactief gewerkt rond 4 topics:

• De technieker van vandaag is niet de technieker van morgen?!
  • Integratie van leerlingen met een allochtone achtergrond in het onderwijs en werkveld.
  • Het onderwijs van de toekomst?
  • De brug slaan tussen onderwijs en ondernemen.