Verkiezing Student-Ondernemer van het jaar | Onderwijs & Ondernemen

Verkiezing Student-Ondernemer van het jaar

Ben je tussen 18 en 26 jaar en combineer je studeren met ondernemen?
Kom ons dan het verhaal van jouw onderneming vertellen en wie weet kaap jij de hoofdprijs weg!
Wij zijn alvast benieuwd naar jouw aanpak!

Wedstrijdregels

• Je bent min. 18 en max. 26 jaar (dag van indiening).
  • Je bent ingeschreven in een onderwijsinstelling (avondschool, volwassenenonderwijs, hogeschool, universiteit...).
  • Je hebt een actief ondernemingsnummer (juridische vorm of opstartdatum van geen belang).
  • Je bent opgestart in het Vlaams Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
  • Je kunt je vrijmaken om te komen pitchen op een van onderstaande data:
    • West-Vlaanderen (Kortrijk)
    • Oost-Vlaanderen (Gent)
    • Antwerpen (Antwerpen)
    • Vlaams-Brabant (Leuven)
    • Limburg (Hasselt)
  • De 5 laureaten moeten zich kunnen vrijmaken voor de finale pitch in Brussel en voor de uitreiking.

Interesse? Schrijf je hier in
Benieuwd naar de winnaar 2018? Kijk op Student-Ondernemer van het jaar.

Cijfers geven aan dat er in 2017 meer dan 3000 studenten zelfstandigen zijn. YES!

Jorgo Struyve en Nicolas Destoop, zaakvoeders van de firma BOOGO werden door UNIZO verkozen tot student-ondernemer van het jaar. Ze wisten de jury te overtuigen met de lancering van hun creatieve innovatie op de Belgische markt: 'alcohol infused ice cream', of kwaliteitsvol room- en sorbetijs, verrijkt met 5% alcohol. Een nieuwe smaaksensatie, maar tegelijk met oog voor moderatie. De ijsproducten worden deels gezoet met Stevia, waardoor ze 50% minder suiker bevatten dan traditonele roomijsproducten. Bovendien kiest BOOGO voor premium zuivelkwaliteit. De potjes worden momenteel verkocht in een aantal winkelpunten, in zomercafé's en op festivals.

"Het student-ondernemerschap zit in de lift en surft duidelijk mee op de golven van het optimistische economische klimaat, plus het verbeterde imago van ondernemerschap. Een eigen bedrijf(je) starten is hip, ook bij jongeren", stelt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO vast. Zelf bouwt UNIZO overigens al jaren aan een sterker en beter imago van ondernemerschap als carrière pad in scholen, via haar werking 'Onderwijs & Ondernemen'. Zo organiseert O&O heel wat trajecten om leerlingen en jongeren te laten proeven van de werkvloer en van de diverse aspecten die bij het runnen van een zaak komen kijken.