STUDENT ENTERPRISE | Onderwijs & Ondernemen

STUDENT ENTERPRISE

ELKE STUDENT ZELFSTANDIG ONDERNEMER?!

De Student Enterprise (STEP) in het hoger en het universitair onderwijs laat studenten proeven van het professioneel ondernemerschap. Het is een pedagogische werkvorm waarbij studenten een echte onderneming opstarten gedurende één of twee academiejaren. Het biedt hen een uitdagend kader waarbinnen zij hun kennis en competenties moeten inzetten om een eigen bedrijf uit de grond te stampen.

Innovatieve ideeën zoeken, risico's nemen, startkapitaal vinden, het bedrijf managen... Het is slechts een greep uit de talrijke vaardigheden die hierbij aan bod komen. De Student Entreprise kan ingericht worden in alle opleidingen van het hoger onderwijs en wordt specifiek ingebed in het curriculum van de opleiding.

Voor Caroline Verrotte van KATHO HANTAL heeft STEP geen geheimen meer! Lees hier haar verhaal: Getuigenis van Caroline

Hier vind je alle info over de STEP.

WELKE ONDERSTEUNING BIEDT UNIZO?

• Persoonlijke begeleiding en maatwerk: Je wordt door de provinciale UNIZO-adviseur van dichtbij ondersteund. Hij of zij stelt samen met jou een programma op maat op en helpt je verder met vragen over de opstart, het coachen van je studenten, het organiseren van een evenement, enzovoort.
  • Praktijkgids: Hoe stel ik een factuur op? Ben ik in orde met de voedselveiligheid? Hoe voer ik een goed verkoopgesprek? In deze stevige handleiding verneem je hoe je jouw studenten pedagogisch, wettelijk en organisatorisch kan ondersteunen tijdens de verschillende fases van hun Student Enterprise.
  • Startersgids: Deze nagelnieuwe Startersgids is dé referentie voor alle jonge ondernemers! De gids omvat alle theorie over starten met je eigen zaak, van het opstellen van een ondernemingsplan, de handelsreglementering tot creativiteit in je onderneming.
  • Screeningsinstrument: Een instrument om je studenten te evalueren tijdens de looptijd van hun Student Enterprise.

Heeft je departement een UNIZO School Service lidmaatschap? Dan kan je één STEP gratis opstarten!

Vul hier de licentieovereenkomst in en stuur ons deze ingevuld terug naar ondernemendeschool [at] unizo.be (subject: STEP%20licentie) ( Van zodra we de licentieovereenkomst )ondertekend terug ontvangen, kan je van start gaan.

KENNISMAKING

Een STEP start je niet van vandaag op morgen. Daarom komt onze provinciale UNIZO-adviseur graag eens langs om te kijken hoe STEP een meerwaarde kan zijn voor uw opleiding.

STEP