STEP - Meer info docenten

WAT HOUDT HET TRAJECT IN?

1. Kennismakend gesprek:

Op basis van de vragen of noden  van de studenten reiken we specifieke  tools  aan om hen verder te helpen in hun ondernemersavontuur. Dit kan gaan van een VPC, BMC tot het samen invullen van een SWOT analyse.

De studenten en de provinciaal adviseur maken kennis met elkaar en indentificeren de richting waar ze naar willen uitgaan.

Hebben de studenten reeds een VPC, BMC of eerste analyse achter de rug? Dan bouw de UNIZO adviseur verder en gaat hij/zij dieper in op de zaken die nog onduidelijk zijn.

2. Het lanceringsgesprek:

We bouwen verder op het kennismakend gesprek en gaan dieper in op de reeds aanwezige facetten. Zijn er specifieke zaken waar de studenten extra begeleiding in nodig hebben? We tekenen het traject verder uit op basis van de noden en stimuleren de effectieve opstart van de STEP onderneming.

3. Status update:

Via enkele opvolggesprekken oordeelt de toegewezen adviseur in samenspraak met de docent of de studenten nood hebben aan een extra begeleiding. Dit kan gaan over een technische ondersteuning of louter een administratieve begeleiding.

4. Eindgesprek & resultaat:

Tijdens het eindgesprek overlopen de studenten en de adviseur de laatste stand van zaken van de onderneming en kunnen de studenten er voor kiezen om de onderneming stop te zetten of verder te zetten onder de vorm van het Student-Ondernemer statuut. De docent ontvangt een evaluatie van de adviseur dat gebruikt kan worden tijdens de evaluatie binnen de opleiding.

Heeft je onderwijsinstelling een UNIZO lidmaatschap?

Dan kunnen de studenten aan de slag met het STEP programma voor de prijs van € 75,- excl.btw  per STEP. Dit bedrag dient als vergoeding ten aanzien van de verzekering die UNIZO afsluit voor de Student onderneming.

De studenten vragen de  STEP licentie hier aan.

KENNISMAKING

Een STEP start je niet van vandaag op morgen. Wens je meer info en wil je een persoonlijk contact moment vastleggen?    Boek een afspraak

Nog geen zitdag bij jouw op school? Geen nood! Onze Provinciale UNIZO Adviseur komt graag eens langs om te kijken hoe STEP een meerwaarde kan zijn voor uw opleiding en uw studenten.

Hoe beginnen de studenten eraan?

1. De studenten volgen het  opstart stappenplan

Belangrijke documenten