U bent hier

Digitalisering in het Secundair Onderwijs

Sessie 1: Wat zijn de musthaves in een online webshop? 
In deze tijden is online verkopen een must voor elke ondernemer. Naast een uitgebreid productgamma, duidelijke content en een mooie look & feel zijn ook veel zaken omtrent beveiliging zeer belangrijk. Niet alleen voor jou als ondernemer, maar zeker ook voor je klanten.  Tijdens deze sessie gaan we dieper ingaan op de musthaves van een online webshop. We onderzoeken wat de voordelen van een SSL-certificaat zijn en waarom een platform altijd up-to-date moet zijn (en wat de valkuilen zijn als dat niet zo is). Tot slot kijken we naar databeveiliging in combinatie met de GDPR-wetgeving. 

Leerplandoelstelling: 
3.3 ICT-competenties: op een veilige, ergonomische, verantwoorde en doelmatige manier ICT gebruiken 

Sessie 2:  Welke voordelen heeft werken in de cloud voor jou als ondernemer? 

Veel ondernemers starten met een PC en eigen server, maar op een gegeven moment moet je jezelf de vraag stellen of het niet beter is om te werken in de cloud. 

Tijdens deze sessie gaan we in op alle voordelen van deze online opportuniteit: 

  1. Het is overal toegankelijk en snel schaalbaar 
  2. Het systeem voorziet constant een back-up 
  3. Je gegevens zijn beveiligd op topniveau 
  4. Je betaalt enkel voor je gebruik 

Leerplandoelstelling: 
3.6 ICT-competenties: doelgericht informatie opzoeken, verwerken en bewaren 

Sessie 3: Als ondernemer is een beveiligingsplan cruciaal, maar wat moet hierin zeker aan bod komen?  

Veel ondernemers hebben een plan om fysieke diefstallen, inbraken, … tegen te gaan (bv. camera’s, veiligheidsdeuren,…). Uit onderzoek blijkt dat dit plan geen “online” onderdeel bevat. Nochtans zal online beveiliging in de komende jaren alsmaar belangrijker worden. We kijken naar de opmaak van zo’n plan (op basis van een risico-analyse), de inhoud hiervan (zwakke plekken met oplossingen op korte en middellange termijn) en hoe we dit kunnen inzetten om in de toekomst sterke strategische (online) beslissingen te nemen. Ook het GDPR-gedeelte zal hier (kort) aan bod komen. 

Leerplandoelstelling: 
3.3 ICT-competenties: op een veilige, ergonomische, verantwoorde en doelmatige manier ICT gebruiken 

Timing:

12u45: Aanmelden 
13u: start sessie 1 
13u50: eind sessie 1 
14u: start sessie 2 
14u50: einde sessie 2 
15u: start sessie 3 
15u50: einde sessie 3

donderdag, 27 mei, 2021 - 13:00 t/m 16:00

De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst die u met ons afsluit te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen gebruiken wij deze gegevens ook om u relevante informatie te bezorgen over het aanbod van UNIZO. U kan ten allen tijde bezwaar maken tegen deze laatste verwerking, via eenvoudig verzoek op onze uitschrijfpagina of via privacy@unizo.be. Alle details over deze verwerkingen en uw rechten vindt u in ons privacybeleid

Onze partners hebben heel wat relevante informatie die u kan helpen in uw dagelijkse werking. Door uw akkoord te geven, staat u toe dat UNIZO de deelnemerslijst voorafgaandelijk aan de activiteit aan de partners bezorgt, en dat zij u nadien kunnen contacteren met relevante ondernemersinformatie. U kan deze toestemming ten allen tijde intrekken via eenvoudig verzoek op onze uitschrijfpagina of via privacy@unizo.be.

Onze partners