25/02 - Ondernemend Project / Didactisch Cahier - inzetten op ondernemingszin | Onderwijs & Ondernemen

U bent hier

25/02 - Ondernemend Project / Didactisch Cahier - inzetten op ondernemingszin

Ondernemingszin of intrapreneurship is vandaag de dag in de zeer snel veranderende VUCA wereld waarin we leven een absolute must!  Skills als zelfsturend zijn, initiatief nemen, probleemoplossend en creatief denken zijn MUST HAVES!

Tijdens de O&O Academie gaan we met jou door tal van screeningtools en hulpmiddelen die ontwikkeld werden door KU Leuven - Expertise Centrum voor Ervaringsgericht onderwijs -  om ondernemingszin te (h)erkennen bij je leerlingen en om jou als leerkracht tevens handvaten aan te reiken waarmee je onmiddellijk aan de slag kan in je lessen om bij te dragen tot een meer ondernemende aanpak.

Vervolgens wordt ook het Plankgas ondernemingsplanwedstrijd werkboek toegelicht dat jou helpt bij het werken op de verschillende facetten die komen kijken bij de uitbouw van een onderneming.

Kortom: een zeer krachtige O&O Academie boordevol tips en tricks om onmiddellijk mee te nemen naar je klasomgeving! Vertel het verder!

Locatie: UNIZO Brussel - Willebroekkaai 37 te 1000 Brussel

Programma

13:15 - Onthaal 

13:30 - Workshop ondernemingszin voor leerkrachten door An Boone, Coördinator O&O

15:00 - Plankgas werkboek en evaluatietools door Sylvie Canoot, O&O Adviseur Oost-Vlaanderen en auteur van het Plankgas werkboek

16:00 - Einde

 

Bevestig je aanwezigheid via onderstaand inschrijvingsformulier. 

 

Voor meer info over de toolbox of achtergrondinformatie, kan je terecht bij Dorien Wassink cego.onderzoek@kuleuven.be