Wie zijn we / Contact
31/03 Opleiding ENTRE-spiegel 2.0 - Brussel
Toon alle activiteiten
Techclass

10 maart 2017 - tiende editie.

Je kan vanaf nù inschrijven voor de jubileumeditie van TECHCLASS, die doorgaat op vrijdag 10 maart 2017 . Net zoals de voorbije tien jaar, kan je die dag met je klas gratis één of meerdere bedrijven bezoeken! Alle jongeren tussen 10 en 18 jaar (3e graad Basisonderwijs en het hele Secundaire Onderwijs) mogen aan TECHCLASS deelnemen.

Waarom deelnemen?

- je hecht belang aan een goede studie- en beroepskeuze voor je leerlingen

- je wil je leerlingen tonen hoe fascinerend techniek en technologie kunnen zijn

- samen met je leerlingen ontdek je dat technische en technologische beroepen de max zijn!

- je ontvangt een pedagogische inspiratiebundel om het bedrijfsbezoek voor te bereiden in de klas

- het is gratis!

TECHCLASS geeft jou en je klas een niet te missen gelegenheid om interessante bedrijven en boeiende beroepen te ontdekken! En het leuke is dat het helemaal voor jou wordt geregeld! Jij dient enkel voor het vervoer te zorgen.

Alle deelnemende bedrijven zijn hier waar te nemen.

Inschrijven doe je hier

Techclass_logo_10jaar

Voor wie?

Klassen uit alle jaren van het secundair onderwijs en de laatste jaren van het basisonderwijs kunnen die dag op bedrijfsbezoek.  Alle bedrijven waar technische profielen tewerkgesteld worden, kunnen hun deuren openzetten: van een bakker tot een bouwbedrijf, van een fotograaf tot een hoogtechnologisch bedrijf.

Wanneer?

Vrijdag 10 maart 2017.

Waar?

Over heel Vlaanderen kan je achter de schermen van bedrijven kijken.  We moedigen scholen aan om een bedrijf in de korte omgeving te bezoeken.

Rondleiding?

Elk bezoek duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Tijdens de rondleiding krijgen de leerlingen een toelichting over het bedrijf. Ze zien hoe alles in zijn werk gaat en luisteren naar de school- en werkervaringen van de werknemers. Zo ervaren jongeren concreet hoe gevarieerd technische jobs zijn en welke toekomstmogelijkheden ze bieden. Zowel de ondernemers als de leerkracht ontvangen na inschrijving een inspiratiebundel om het bedrijfsbezoek voor te bereiden.

Met de medewerking van

STEM

De oproep brugprojecten economie-onderwijs geeft via een wedstrijdprocedure steun aan samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en de bedrijfswereld die tot doel hebben het ondernemerschap bij de schoolgaande jeugd – van kleuterschool tot universiteit – te stimuleren. Daarbij moet het gaan om het tot stand brengen van nieuwe vormen van kennisuitwisseling en ligt de focus op sensibiliseringsprojecten en op het aanleren van competenties ter stimulering van de ondernemingszin. Het Agentschap Ondernemen wil met deze oproep ijveren voor meer en sterker ondernemerschap en komt daarmee tegemoet aan het beleidsaccent ‘de open ondernemer’ in het kader van Vlaanderen in Actie (ViA).

Nemen/namen jullie deel aan Techclass vul dan de enquête in waarin we met de UNIZO Stichting Onderwijs & Ondernemen polsen naar de Ondernemersgoesting bij je leerlingen. Deze enquête wil vanaf nu en jaarlijks de goesting tot ondernemen bij jongeren vanaf 16 jaar meten en in kaart brengen. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig!

Laat je leerlingen de enquête aanvullen via onderstaande link :

De enquête is volledig anoniem en het invullen neemt werkelijk slechts enkele minuten in beslag!

met steun van     Vlaanderen In Actie
allShare