Wie zijn we / Contact
02/06 Slothappening Leerondernemingen - Kontich
Toon alle activiteiten
Techclass

10de editie UNIZO Techclass laat meer dan leerlingen proeven van technische en technologische beroepen op de werkvloer - 10 maart 2017.

Ongeveer 1300 leerlingen uit het basis onderwijs die in 112 deelnemende bedrijven op bezoek gingen om er te proeven van het 'échte werk' in de dagelijkse ondernemerspraktijk.

Dat is de ijzersterke formule 'Techclass', waarmee UNIZO inmiddels al voor het 10de jaar op rij kinderen laat proeven van verschillende technische en technologische beroepen. "We kunnen het belang van die technische opleidingen niet sterk genoeg benadrukken", legt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt het doel van UNIZO Techclass uit. "Nog al te vaak kiezen leerlingen met sterke technische interesses en talenten voor algemene opleidingen, omdat zij - en hun ouders - denken dat die betere kansen bieden op de arbeidsmarkt. Terwijl heel veel werkgevers schreeuwen om meer technisch geschoolde medewerkers, waarvoor ze de vacatures nauwelijks ingevuld krijgen." Met Techclass wil UNIZO de brede waaier aan straffe en boeiende technische beroepen, met de daarbij horende tewerkstellingskansen, in de verf zetten.

Alle deelnemende bedrijven zijn hier waar te nemen.
Foto's zie je hier.

Techclass_logo_10jaar

Met de medewerking van

STEM

De oproep brugprojecten economie-onderwijs geeft via een wedstrijdprocedure steun aan samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en de bedrijfswereld die tot doel hebben het ondernemerschap bij de schoolgaande jeugd – van kleuterschool tot universiteit – te stimuleren. Daarbij moet het gaan om het tot stand brengen van nieuwe vormen van kennisuitwisseling en ligt de focus op sensibiliseringsprojecten en op het aanleren van competenties ter stimulering van de ondernemingszin. Het Agentschap Ondernemen wil met deze oproep ijveren voor meer en sterker ondernemerschap en komt daarmee tegemoet aan het beleidsaccent ‘de open ondernemer’ in het kader van Vlaanderen in Actie (ViA).

Nemen/namen jullie deel aan Techclass vul dan de enquête in waarin we met de UNIZO Stichting Onderwijs & Ondernemen polsen naar de Ondernemersgoesting bij je leerlingen. Deze enquête wil vanaf nu en jaarlijks de goesting tot ondernemen bij jongeren vanaf 16 jaar meten en in kaart brengen. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig!

Laat je leerlingen de enquête aanvullen via onderstaande link :

De enquête is volledig anoniem en het invullen neemt werkelijk slechts enkele minuten in beslag!

met steun van     Vlaanderen In Actie
allShare