Wie zijn we / Contact
Toon alle activiteiten
Techclass

2300 leerlingen op pad voor technische beroepen

Op 1 maart 2016 bezochten 2300 leerlingen 100 bedrijven verspreid over heel Vlaanderen.

Het is al de 9de keer dat UNIZO Techclass (voorheen Onderwijsvakmansroute) organiseerde.

Techclass heeft als doel om jongeren al vroeg in hun loopbaan te laten proeven van verschillende studietrajecten. Van bakker tot fotograaf, van bouwbedrijf tot hoogtechnologisch bedrijf... overal kan je aan de slag met een technisch diploma!

'Niks dan happy kids gezien. Ze vonden het allemaal superleuk dat ze mochten metselen, timmeren, pannen leggen, ijzer vlechten?...' Citaat Carinne Van Loco -  Bouwonderneming Ooms-Rijkevorsel

Handen uit de mouwen steken bij Carrosserie Benny De Puydt - Gent

De_Puydt2

Snuif hier de sfeer op van een geslaagde editie.

logo_Techclass_

Voor wie?

Klassen uit alle jaren van het secundair onderwijs en de laatste jaren van het basisonderwijs kunnen die dag op bedrijfsbezoek.  Alle bedrijven waar technische profielen tewerkgesteld worden, kunnen hun deuren openzetten: van een bakker tot een bouwbedrijf, van een fotograaf tot een hoogtechnologisch bedrijf.

Wanneer?

Vrijdag 10 maart 2017.

Waar?

Over heel Vlaanderen kan je achter de schermen van bedrijven kijken.  We moedigen scholen aan om een bedrijf in de korte omgeving te bezoeken.

Rondleiding?

Elk bezoek duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Tijdens de rondleiding krijgen de leerlingen een toelichting over het bedrijf. Ze zien hoe alles in zijn werk gaat en luisteren naar de school- en werkervaringen van de werknemers. Zo ervaren jongeren concreet hoe gevarieerd technische jobs zijn en welke toekomstmogelijkheden ze bieden. Zowel de ondernemers als de leerkracht ontvangen na inschrijving een inspiratiebundel om het bedrijfsbezoek voor te bereiden.

Met de medewerking van

STEM

De oproep brugprojecten economie-onderwijs geeft via een wedstrijdprocedure steun aan samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en de bedrijfswereld die tot doel hebben het ondernemerschap bij de schoolgaande jeugd – van kleuterschool tot universiteit – te stimuleren. Daarbij moet het gaan om het tot stand brengen van nieuwe vormen van kennisuitwisseling en ligt de focus op sensibiliseringsprojecten en op het aanleren van competenties ter stimulering van de ondernemingszin. Het Agentschap Ondernemen wil met deze oproep ijveren voor meer en sterker ondernemerschap en komt daarmee tegemoet aan het beleidsaccent ‘de open ondernemer’ in het kader van Vlaanderen in Actie (ViA).

Nemen/namen jullie deel aan Techclass vul dan de enquête in waarin we met de UNIZO Stichting Onderwijs & Ondernemen polsen naar de Ondernemersgoesting bij je leerlingen. Deze enquête wil vanaf nu en jaarlijks de goesting tot ondernemen bij jongeren vanaf 16 jaar meten en in kaart brengen. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig!

Laat je leerlingen de enquête aanvullen via onderstaande link :

De enquête is volledig anoniem en het invullen neemt werkelijk slechts enkele minuten in beslag!

met steun van     Vlaanderen In Actie
allShare