Wie zijn we / Contact    
Zoeken    FR / EN
19/05 Finale Plan(k)gaswedstrijd 2017 - Antwerpen

02/06 Slothappening Leerondernemingen - Kontich
Toon alle activiteiten

Secundair onderwijs

Ondernemerschapsinitiatieven in het onderwijs hebben wel degelijk een effect op de creativiteit en verhogen de intentie om te ondernemen, dat weten we uit het EFFECTO-onderzoek. Die creativiteit en de zelfredzaamheid van jongeren verhogen, dat is wat de Stichting Onderwijs & Ondernemen met haar acties voor het secundair onderwijs betracht.  Samen met het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid en in het kader van het VIA-plan Pact 2020 versterken we ondernemingszin in heel het secundair onderwijs! 

 

 


Ondernemen op je veertiende waarom niet

 

Een interessant, inspirerend artikel in Jobat.

toriko-bikes_14_jarigen
Ze wilden graag een cent bijverdienen, maar wafels bakken of kranten verdelen, zagen ze niet zitten. Als een verlengstuk van hun passie voor wielrennen ontstond Toriko Bikes, een (in alle opzichten) piepjonge start-up die van oude fietsen retrobikes op maat maakt. Drie jonge ondernemers van … veertien jaar oud.

 

 

Hun verhaal lees je hier.

ISM Mark magazine

  

 

  

KMO-biel: ervaringen opdoen in verschillende KMO's

UNIZO zet een innovatief ESF-proefproject op voor leerlingen uit het deeltijds onderwijs. Hierbij leer je de knepen van het vak door mee te draaien in niet één, maar meerdere bedrijven. Zo maak je kennis met verschillende specialisaties en word je, op het einde van de rit, een echte meester in de stiel!

Dit proefproject rond mobiel werkplekleren wordt georganiseerd in de sectoren van de bouw, de kappers, de metaal-en de groensector. UNIZO werkt hiervoor samen met de onderwijsinstellingen Syntra en enkele Centra voor Deeltijds Onderwijs.

Begin je aan deeltijds werken en leren in één van de deelnemende sectoren? En heb je interesse om in te stappen? Stel dit dan zeker voor bij je onderwijsinstelling.Het verloop en de resultaten van dit proefproject kan je hier op de voet volgen.

KMO-biel

 

UNIZO beloont een doorgedreven ondernemend pedagogisch beleid met tal van voordelen.

Ontdek de meerwaarde van een UNIZO School Service!

Nieuwsbrief

KHLim (nu UCCL) en Stichting Onderwijs & Ondernemen ontwikkelden met de steun van het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen Techville. Techville is een educatieve game voor alle leerlingen van de 1ste graad secundair onderwijs die technologieles volgen. Verneem er alles over op onze pagina Serious Game Techville


met steun van     Vlaanderen In Actie
allShare