Wie zijn we / Contact
20/08 GOOGLE Digitale Ateliers -
Toon alle activiteiten

Secundair onderwijs

Ondernemend leren stimuleert leerlingen om initiatieven te nemen en samen te werken aan een concreet einddoel. Ondernemend leren daagt leerlingen uit om zélf in actie te komen. Eigen initiatief levert na afloop vaak een extra goed gevoel op. Dat leidt tot een beter zelfbeeld en een hoger zelfvertrouwen. De jongeren krijgen de kans om te oefenen met de zogenaamde 21st century skills. Ondernemende vaardigheden zoals kansen zien, lef hebben, creativiteit ontwikkelen, samenwerken en doorzetten in een betekenisvolle context. Het helpt leerlingen om te ontdekken waar hun talenten liggen. Bovendien gaan ze zich betrokken voelen bij de wereld om hen heen.

Die creativiteit en de zelfredzaamheid van jongeren verhogen, dat is wat UNIZO Onderwijs & Ondernemen met haar acties voor het secundair onderwijs betracht.  Samen met het Agentschap Innoveren & Ondernemen van de Vlaamse Overheid en in het kader van het VIA-plan Pact 2020 versterken we ondernemingszin in heel het secundair onderwijs

Word lid van UNIZO Onderwijs & Ondernemen via het afsluiten van een UNIZO SCHOOL SERVICE lidmaatschap, en krijg onbeperkt toegang tot onze online modules, onze projecten en ons ondernemend netwerk. Meer info over dit lidmaatschap vind je verder op de website.

VTM Nieuws - 08/01/2018
LEERLINGEN KRIJGEN LES IN BEDRIJVEN - TECHCLASS VOOR IEDEREEN!

Meer dan 2.000 leerlingen uit het middelbaar krijgen dit trimester les in een bedrijf, dat zijn zogenaamde snuffelstages. Die les krijgen ze wel van hun normale leraar, maar niet op school. Het is een initiatief van Unizo, dat scholen en bedrijven dichter bij elkaar wil brengen. Bedrijven kunnen zo ook geschoold personeel lokken, want dat is moeilijk te vinden.

“Ik leer hier natuurlijk veel meer, omdat je hier ook ziet hoe het in elkaar zit, hoe de werking is van het bedrijf zelf".

foto_techclass_website

VTI Tielt leert de knepen van het vak via leren door te doen bij Decoglas. Techclass voor iedereen!

fullsizeoutput_697

Techclass bij IBM

Wil je de slimste zijn? Studeer dan in de richting van techniek en productie.

Het laatste Nieuws, 26 februari 2018

Lees het artikel hier

UNIZO Onderwijs & Ondernemen ondersteunt jou bij het implementeren van ondernemingszin en ondernemerschap in je lessen en binnen je school. Hiervoor sluit je een UNIZO SCHOOL SERVICE lidmaatschap af waarbij je onbeperkt toegang krijgt tot onze online modules, tools en materiaal.

Ontdek de meerwaarde van een UNIZO School Service!

Nieuwsbrief

Plankgas is dé Vlaamse ondernemingsplanwedstrijd voor de derde en vierde graad van het secundair onderwijs. Plankgas wil leerlingen sensibiliseren voor het ondernemerschap en hen aanmoedigen om te leren wat er allemaal komt kijken bij de uitwerking van een businessplan en bij de opstart van een eigen zaak. Blijf op de hoogte van onze initiatieven en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

met steun van     Vlaanderen In Actie
allShare