Wie zijn we / Contact
18/05 Finale Plan(k)gas - Mechelen
Toon alle activiteiten

Secundair onderwijs

Ondernemerschapsinitiatieven in het onderwijs hebben wel degelijk een effect op de creativiteit en verhogen de intentie om te ondernemen, dat weten we uit het EFFECTO-onderzoek. Die creativiteit en de zelfredzaamheid van jongeren verhogen, dat is wat de Stichting Onderwijs & Ondernemen met haar acties voor het secundair onderwijs betracht.  Samen met het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid en in het kader van het VIA-plan Pact 2020 versterken we ondernemingszin in heel het secundair onderwijs!

Een nieuw schooljaar en een nieuw geluid!

Onderwijs & Ondernemen is in volle transformatie. Niet alleen ons aanbod is vernieuwd ook onze communicatiekanalen steken we straks in een andere outfit! Verandering brengt soms ook wat vertraging mee. Daarom geven we hier al de krijtlijnen van de nieuwe werking :

- Wil je met ons samenwerken? Dan is de Unizo School Service (USS) een must. Je geniet dan niet alleen van de voordelen van O & O maar de hele school (ja, àlle collega’s ) genieten van de UNIZO-ledenvoordelen!

- Eén gratis licentie Leeronderneming  blijft  inbegrepen in de SchoolService. Liever deelname aan Plankgas? Of intekenen op Techclass? Met een USS kan je aan één van deze drie gratis deelnemen.

- Via je lidnummer krijg je onbeperkt toegang tot het afgeschermd gedeelte van de O&O website waarop lesmodules online beschikbaar zijn. Je kan ze moeiteloos integreren in jouw lessen.

- Met datzelfde lidnummer krijg je ook onbeperkt toegang tot alle toepassingen op de UNIZO-website : een bron aan informatie voor uw leerlingen! - Zit je met een ondernemend project in je hoofd? Geef je O&O adviseur een seintje, wij denken graag mee over een project op maat. We stellen samen een tof programma samen en bespreken op voorhand ook de kostprijs. Er zijn projecten op maat mogelijk vanaf minimum een halve dag.

- Voor de Leerondernemingen staan de Ondernemersdagen ingepland, zie activiteitenkalender.
Wens je meer informatie dan kan je terecht bij nele.vaneyken@unizo.be

- Onze ondernemingsplanwedstrijd zit in een heel nieuw en innovatief jasje, vanaf nu kan je helemaal online aan de slag! We laten je snel weten vanaf wanneer je kan  inschrijven met je Leeronderneming, de klas of een groepje voor  Plankgas!

- Ook Techclass onderging een kleine metamorfose. De bedrijfsbezoeken worden voortaan over een volle tweede trimestergespreid, u heeft dus ruim de tijd om één of meerdere bezoeken in te plannen. Maar dat is niet alles! Binnenkort zal u les kunnen geven in een bedrijf met de aangepaste accommodatie natuurlijk! Wat dacht u van een scheikundeles in een waterzuiveringsbedrijf? Cool niet? Mogelijkheden tot inschrijving zal gebeuren van november 2017 !

Zo, het tipje van de sluier is opgelicht! Binnenkort mag u per item specifieke informatie verwachten. Hebt u nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen!

Alvast veel succes en een ondernemend nieuw schooljaar gewenst!

Schrijf je nu in voor de VLEW-studiedag 'Retail in beweging' op 14 november

Op dinsdag 14 november organiseert de VLEW een studiedag voor leerkrachten met als thema 'Retail in beweging'. Dat de retailwereld in beweging is, hoeven we jullie niet meer te vertellen. Tijdens een vorige studiedag van de VLEW werd een focus gelegd op e-business en e-commerce. Ondanks de populariteit van online shoppen zijn heel wat winkels op zoek naar een nieuwe beleving voor de klanten. Die nieuwe trends wil de VLEW graag meegeven aan leerkrachten.

vlew_logo

‘Retail in beweging’ is een thema dat gelinkt kan worden aan heel wat leerplannen van het economieonderwijs over de verschillende vakken en onderwijsvormen heen. De studiedag zal leerkrachten dan ook heel wat nieuwe inzichten geven die men in de dagelijkse klaspraktijk kan toepassen. De VLEW heeft dan ook voor een uitgebreid en divers aanbod gekozen, dat voor leerkrachten op alle niveaus linken heeft met de klaspraktijk.
Meer info en inschrijven kan via deze link http://www.vlew.be/studiedag.php

UNIZO beloont een doorgedreven ondernemend pedagogisch beleid met tal van voordelen.

Ontdek de meerwaarde van een UNIZO School Service!

Nieuwsbrief

KHLim (nu UCCL) en Stichting Onderwijs & Ondernemen ontwikkelden met de steun van het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen Techville. Techville is een educatieve game voor alle leerlingen van de 1ste graad secundair onderwijs die technologieles volgen. Verneem er alles over op onze pagina Serious Game Techville

met steun van     Vlaanderen In Actie
allShare