Wie zijn we / Contact    
Zoeken    FR / EN
25/01 Wij doen het zelf - Train The Trainer - Antwerpen (Borgerhout)

16/02 Masterclass Ondernemingszin voor leerkrachten in de richting Haarzorg en Schoonheidszorg - Izegem
Toon alle activiteiten

Secundair onderwijs

Ondernemerschapsinitiatieven in het onderwijs hebben wel degelijk een effect op de creativiteit en verhogen de intentie om te ondernemen, dat weten we uit het EFFECTO-onderzoek. Die creativiteit en de zelfredzaamheid van jongeren verhogen, dat is wat de Stichting Onderwijs & Ondernemen met haar acties voor het secundair onderwijs betracht.  Samen met het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid en in het kader van het VIA-plan Pact 2020 versterken we ondernemingszin in heel het secundair onderwijs! 

 

 


Train The Trainer

Alles wat je wilde weten over 'starten met een eigen zaak'... maar nooit durfde te vragen! 

Sta je soms met je mond vol tanden als je leerlingen vragen hebben over het (zelfstandig) ondernemen? Of is je kennis over “ondernemen” niet meer zo up-to-date? Of ben je gewoon zelf nieuwsgierig naar hoe je kan starten met een eigen zaak?

Deze gratis Train The Trainer van de Stichting Onderwijs & Ondernemen zorgt er voor dat je (weer) helemaal mee bent! Met vier kant en klare lesvoorbereidingen* voorzien van de nieuwste didactische aanpakken! Of je nu economie geeft  of Frans of PAV, we geven je de nodige kennis, tips en trics voor een vlotte aanpak van dit thema in de les. Evy Declercq, UNIZO startersadviseur én laatstejaarsstudent aan de lerarenopleiding maakt jou klaar om je leerlingen ondernemers-wijs te maken!

Voor wie? Alle leerkrachten van de derde graad, ongeacht welk vak, die graag iets bijleren over ondernemen.

Wat mag u verwachten?  Een blik op ondernemerscompetenties*, info over starten met een eigen zaak*, de meest voorkomende juridische ondernemingsvormen*, startvoorwaarden*, pedagogische tips en trics, wijze (van) aanpak om deze materie op een leuke manier in je klas te brengen.

Breng zeker ook je laptop of ipad mee want het wordt een interactieve én digitale training.

Wanneer, waar, inschrijven. Ga naar onze activiteitenpagina en schrijf in.   

 

Ronny_Lannoo

 

De nieuwe editie van “Your Europe, Your Say!” werd gelanceerd! Thema dit jaar is de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome. Leerlingen secundair onderwijs uit heel Europa debatteren in Brussel op 30 en 31 maart 2017 over de voordelen, de verwezenlijkingen en de uitdagingen van de Europese Unie. Vorig jaar werd een school uit Zottegem geselecteerd om deel te nemen aan Your Europe, Your Say!

Waag dit jaar jullie kans! Inschrijven kan tot 30 november 2016 via www.eesc.europa.eu/yeys2017

Ter info : op donderdag 15 december wordt er een infosessie gehouden over YEYS 2017 (plaats wordt nog bevestigd)

 Ondernemen op je veertiende waarom niet

 

Een interessant, inspirerend artikel in Jobat.

toriko-bikes_14_jarigen
Ze wilden graag een cent bijverdienen, maar wafels bakken of kranten verdelen, zagen ze niet zitten. Als een verlengstuk van hun passie voor wielrennen ontstond Toriko Bikes, een (in alle opzichten) piepjonge start-up die van oude fietsen retrobikes op maat maakt. Drie jonge ondernemers van … veertien jaar oud.

 

 

Hun verhaal lees je hier.

ISM Mark magazine

  

 

Uit Klasse van 27/5/2016 : 

Daarom mogen leerlingen gamen in de klas

Je lessen boeiender maken door je leerlingen games te laten spelen? Dat doe je door ‘gamification’: door een spelelement toe te voegen aan je les, worden saaie of moeilijke dingen leuker en uitdagender. Dat stellen leraren Jeroen en Martin in de praktijk vast: ‘Leerlingen zijn actiever bezig met de les.’ Bekijk het filmpje van Klasse.

KHLim (nu UCCL) en Stichting Onderwijs & Ondernemen ontwikkelden met de steun van het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen Techville. Techville is een educatieve game voor alle leerlingen van de 1ste graad secundair onderwijs die technologieles volgen. Verneem er alles over op onze pagina Serious Game Techville

  

KMO-biel: ervaringen opdoen in verschillende KMO's

UNIZO zet een innovatief ESF-proefproject op voor leerlingen uit het deeltijds onderwijs. Hierbij leer je de knepen van het vak door mee te draaien in niet één, maar meerdere bedrijven. Zo maak je kennis met verschillende specialisaties en word je, op het einde van de rit, een echte meester in de stiel!

Dit proefproject rond mobiel werkplekleren wordt georganiseerd in de sectoren van de bouw, de kappers, de metaal-en de groensector. UNIZO werkt hiervoor samen met de onderwijsinstellingen Syntra en enkele Centra voor Deeltijds Onderwijs.

Begin je aan deeltijds werken en leren in één van de deelnemende sectoren? En heb je interesse om in te stappen? Stel dit dan zeker voor bij je onderwijsinstelling.Het verloop en de resultaten van dit proefproject kan je hier op de voet volgen.

KMO-biel

 

UNIZO beloont een doorgedreven ondernemend pedagogisch beleid met tal van voordelen.

Ontdek de meerwaarde van een UNIZO School Service!

Nieuwsbrief

KHLim (nu UCCL) en Stichting Onderwijs & Ondernemen ontwikkelden met de steun van het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen Techville. Techville is een educatieve game voor alle leerlingen van de 1ste graad secundair onderwijs die technologieles volgen. Verneem er alles over op onze pagina Serious Game Techville


met steun van     Vlaanderen In Actie
allShare