Wie zijn we / Contact
02/06 Slothappening Leerondernemingen - Kontich
Toon alle activiteiten

Hoger onderwijs

Ondernemerschapsinitiatieven in het onderwijs hebben wel degelijk een effect op de creativiteit en verhogen de intentie om te ondernemen, dat weten we uit het EFFECTO-onderzoek.  De Stichting Onderwijs & Ondernemen ontwikkelde gerichte programma’s en acties om studenten bewust te maken en te versterken in hun ondernemerstalenten.  Samen met het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid en in het kader van het VIA-plan Pact 2020 versterken we jong ondernemerschap in het hoger onderwijs.

UNIZO Student-ondernemer van het jaar!

banner_Student-ondernemer_van_het_jaar

“De media-aandacht die je krijgt in kranten, radio, … Je wordt er onmiddellijk ingesmeten! Het voorbije jaar heb ik veel gemotiveerde ondernemers leren kennen. Mijn netwerk is enorm uitgebreid!” Dit zijn woorden van Lothar de Keyne, de student-ondernemer van het jaar 2016.

Ben je minstens 18 en maximum 26 jaar, heb je een eigen zaak én ondernemingsnummer? Dan kan je je kandidaat stellen voor de verkiezing Student-ondernemer van 2017.  Rep je naar www.studentondernemervanhetjaar.be, schrijf je in en UNIZO nodigt je uit om tussen  18 en 24 april 2017 te pitchen op één van de provinciale jury-momenten. Op 3 mei worden de vijf beste kandidaten uitgenodigd om hun plannen uit de doeken te doen voor een  nationale jury van professionals in Brussel. Op 12 mei worden de winnaar of winnares en de  laureaten in de bloemetjes gezet tijdens een inspiratiecafé in Leuven. Verkrijg net als Lothar eeuwige roem en geniet van een jaar UNIZO
ambassadeurschap!

Inschrijven kan tot en met 7 april!

See you @ www.studentondernemervanhetjaar.be!

Nieuwe opleiding 'Entrespiegel 2.0' logo_Entrespiegel_klein_logo

De ENTRE-Spiegel is een (zelf)reflectiei-nstrument voor (kandidaat) ondernemers. Het wil de gebruiker bewust maken van de mate waarin ondernemerscompetenties al dan niet in voldoende mate bij zichzelf aanwezig zijn. Aan de hand van 48 gedragsindicatoren worden 11 ondernemers-competenties onderzocht.
Dit competentieprofiel werd ontwikkeld vanuit de generieke functies van een ondernemer in de KMO. Er wordt  bewust gekozen voor een leer- en ontwikkelroute: de (kandidaat) ondernemer kan aan zijn/haar ondernemerscompetenties werken om zich daarin te versterken.

De UNIZO Stichting Onderwijs & Ondernemen organiseert deze opleiding in het gebruik van de ENTRE-Spiegel 2.0 voor lesgevers-coaches hoger en universitair onderwijs De éénmalige opleidingskost bedraagt 75 euro.  Je brengt je eigen laptop of tablet mee.  Er worden maximaal 20 deelnemers toegelaten. Voor algemene informatie kan je terecht op www.entrespiegel.be

Een nieuwe opleiding staat gepland in april 2017, de datum wordt nog gepubliceerd en gecommuniceerd.
Inschrijven doe je hier.

2% meer studenten aan de hogescholen: een keuze voor toekomstmogelijkheden

122.623 studenten kiezen in academiejaar 2016-2017 voor hogescholen, wat 2,06% of 2.477 studenten meer is dan vorig academiejaar. Ze maken een duidelijke keuze voor hun toekomstmogelijkheden.

Meer dan 95% van de afgestudeerde professionele bachelors heeft binnen het jaar werk. 25% van de huidige studenten volgt een STEM-opleiding en 81% volgt een opleiding voor een knelpuntberoep. Johan Veeckman, voorzitter VLHORA: “Jongeren kiezen duidelijk voor tewerkstelling en toekomstmogelijkheden. De afgestudeerden van hogeschoolopleidingen vinden gemakkelijk hun weg naar de arbeidsmarkt. Over de jaren heen scoren de hogeschoolopleidingen het sterkst in de schoolverlaterstudie van de VDAB.”

De afgelopen vijf jaar is de stijging van het aantal studenten het grootst in het studiegebied Industriële Wetenschappen en Technologie. Ze stijgen met 26%. Het studiegebied Gezondheidszorg (met onder meer verpleegkunde) volgt met een stijging van 25%. Derde in de rij is het studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde met een stijging van 20%. (persbericht 14 oktober 2016)

that s_e-learning

ThatsIP is een nieuwe, Nederlandstalige e-learning module over intellectuele eigendom (IE), specifiek ontwikkeld voor studenten uit het hoger onderwijs in Vlaanderen. Doelstelling van ThatsIP is studenten bewust te maken van wat intellectuele eigendom is, ze de verschillende IE-rechten te leren onderscheiden en te laten ervaren welke rechten in concrete situaties van belang zijn. De e-learning is modulair opgebouwd, zodat docenten en studenten zelf kunnen kiezen welke delen ze behandelen. Hierdoor leent ThatsIP zich prima voor alle studierichtingen en –niveaus. Naast de theorie die opgedeeld is in hapklare brokken, is er ook een quiz voorzien en zijn er diverse praktijkvoorbeelden om het onderwerp tastbaar en aantrekkelijk te maken. ThatsIP is een product van Agentschap Ondernemen en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom dat gratis online ter beschikking gesteld wordt voor het hoger onderwijs in Vlaanderen. Met ThatsIP willen ze docenten een handig instrument aanbieden om IE te introduceren bij hun studenten.

Benieuwd wat ThatsIP te bieden heeft? Bekijk dan zeker eens dit filmpje of ga zelf aan de slag op www.thatsip.be!

UNIZO beloont een doorgedreven ondernemend pedagogisch beleid met tal van voordelen.

Ontdek de meerwaarde van een UNIZO School Service!

Wedstrijd Student Ondernemer

Studeren en ondernemen, het is niet langer een contradictio in terminis! Ben jij ook één van die enthousiaste studenten die met veel goesting je droom in werkelijkheid brengt? En wil je dit ondernemerschap graag aan de buitenwereld tonen?  Dan ben jij misschien onze volgende UNIZO Student-ondernemer van het jaar!
Inschrijven kan tot en met 7 april!

Lees hier meer.

met steun van     Vlaanderen In Actie