Wie zijn we / Contact    
Zoeken    FR / EN
20/03 Stimulerend Ondernemend Hoger Onderwijs = SOHO! - Mechelen

28/03 Ontbijtsessie: 'Het onderwijs van de toekomst' - Izegem
Toon alle activiteiten

Hoger onderwijs

Ondernemerschapsinitiatieven in het onderwijs hebben wel degelijk een effect op de creativiteit en verhogen de intentie om te ondernemen, dat weten we uit het EFFECTO-onderzoek.  UNIZO Onderwijs & Ondernemen ontwikkelde gerichte programma’s en acties om studenten bewust te maken en te versterken in hun ondernemerstalenten.  Samen met het Agentschap Innoveren & Ondernemen van de Vlaamse Overheid en in het kader van het VIA-plan Pact 2020 versterken we jong ondernemerschap in het hoger onderwijs.

 

HO_SO

Hoe ondernemend zijn je studenten?

 

                              Entre-spiegel_2                                                                

                                                         

OPLEIDING ENTRE-SPIEGEL 2.0 voor coaches en begeleiders

Vrijdag, 30 maart 2018 – 13u tot 15u - UNIZO Onderwijs & Ondernemen, Willebroekkaai 37 te 1000 Brussel

Vrijdag, 27 april 2018 - 10u tot 12u - HOWEST, Marksesteenweg 57 te Kortrijk

Eénmalige kostprijs : 75 euro /pp

Inschrijven kan door eenvoudig mailtje naar: info@entrespiegel.be www.entrespiegel.be

De ENTRE-Spiegel is een (zelf)reflectie-instrument voor (kandidaat-)ondernemers. Het doel van de Entre-spiegel is de gebruiker bewust maken van de mate waarin de ondernemerscompetenties al dan niet in voldoende mate bij zichzelf aanwezig zijn. Aan de hand van 48 gedragsindicatoren worden 10 ondernemers-competenties onderzocht.
Dit competentieprofiel werd ontwikkeld vanuit de generieke functies van een ondernemer in de KMO. Er wordt  bewust gekozen voor een leer- en ontwikkelroute: de (kandidaat-)ondernemer kan aan zijn/haar ondernemerscompetenties werken om zich daarin te versterken.

UNIZO Onderwijs & Ondernemen organiseert opleidingen in het gebruik van de ENTRE-Spiegel 2.0 voor lesgevers-coaches hoger en universitair onderwijs De éénmalige opleidingskost bedraagt 75,00 Euro.  Je brengt je eigen laptop of tablet mee.  Er worden maximaal 20 deelnemers toegelaten. Voor algemene informatie kan je terecht op www.entrespiegel.be

  

 

Ondernemend Leren/Lerend(d) Ondernemen

save_the_date

Een dag vol inspirerende (les)praktijken, boeiende sprekers, workshops en co-creaties. Voor iedereen die de ontwikkeling van een ondernemende geest en ondernemerschap bij jongeren belangrijk vindt en hierover wil bijleren.

Noteer alvast in je agenda: SOHO!dag op 20 maart 2018 van 09:00 tot 17:00 in het congrescentrum Lamot te Mechelen. 

Programma volgt!

Een initiatief van het Agentschap Innoveren en Ondernemen i.s.m. UNIZO Onderwijs & Ondernemen, VLAJO en het FORUM OhO .

Student_ondernemer_2017

Marie Van den Broeck uit Aalst is student ondernemer van het jaar

Marie Van den Broeck, zaakvoerster van My Add On werd door UNIZO verkozen tot student-ondernemer van het jaar 2017. Ze wist de jury te overtuigen met de creatieve en innovatieve manier waarop ze voor zichzelf een heel nieuwe markt aanboorde, met zelf ontworpen producten (die ze vervolgens extern laat produceren).

Marie Van den Broek studeerde af als Industrieel Ingenieur Ontwerper aan de Universiteit Gent, campus Kortrijk en startte nog tijdens haar studies haar eigen zaak. My Add On pimpt krukken en rolstoelen. Niet alleen om ze mooier te maken, maar ook comfortabeler en handiger in gebruik.

Lees hier het volledige persartikel.

www.studentondernemervanhetjaar.be

Doe mee aan de Verkiezing Student Ondernemer van het Jaar! Inschrijven kan vanaf 19 maart 2018! Meer info volgt!

 

 


A goal without a plan, is nothing but a wish

Vrijdag 28 april geeft Stichting Onderwijs & Ondernemen een workshop over ondernemerscompetenties op Make it happen, de ondernemersdag van  LUCA Campus Sint Lucas Gent.  Docente Hannelore Van den Abeele drukt het doel van deze ondernemersdag uit in een mooi citaat:  “A goal without a plan, is nothing but a wish.” De tweedejaars bachelors Beeldende Vorming kunnen kiezen uit drie van zes workshops. In onze workshop mogen de studenten hun ENTRE-Spiegel invullen en ze krijgen (in)zicht in hun generieke ondernemerscompetenties.

 

  

 

that s_e-learning

ThatsIP is een Nederlandstalige e-learning module over intellectuele eigendom (IE), specifiek ontwikkeld voor studenten uit het hoger onderwijs in Vlaanderen. Doelstelling van ThatsIP is studenten bewust te maken van wat intellectuele eigendom is, ze de verschillende IE-rechten te leren onderscheiden en te laten ervaren welke rechten in concrete situaties van belang zijn. De e-learning is modulair opgebouwd, zodat docenten en studenten zelf kunnen kiezen welke delen ze behandelen. Hierdoor leent ThatsIP zich prima voor alle studierichtingen en –niveaus. Naast de theorie die opgedeeld is in hapklare brokken, is er ook een quiz voorzien en zijn er diverse praktijkvoorbeelden om het onderwerp tastbaar en aantrekkelijk te maken. ThatsIP is een product van Agentschap Innoveren & Ondernemen en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom dat gratis online ter beschikking gesteld wordt voor het hoger onderwijs in Vlaanderen. Met ThatsIP willen ze docenten een handig instrument aanbieden om IE te introduceren bij hun studenten.

Benieuwd wat ThatsIP te bieden heeft? Bekijk dan zeker eens dit filmpje of ga zelf aan de slag op www.thatsip.be!

 

UNIZO Onderwijs & Ondernemen ondersteunt jou bij het implementeren van ondernemingszin en ondernemerschap in je lessen en binnen je school. Hiervoor sluit je een UNIZO SCHOOL SERVICE lidmaatschap af waarbij je onbeperkt toegang krijgt tot onze online modules, tools en materiaal.  

Ontdek de meerwaarde van een UNIZO School Service!

Nieuwsbrief

Wedstrijd Student Ondernemer

Studeren en ondernemen, het is niet langer een contradictio in terminis! Ben jij ook één van die enthousiaste studenten die met veel goesting je droom in werkelijkheid brengt? En wil je dit ondernemerschap graag aan de buitenwereld tonen?  Dan ben jij misschien onze volgende UNIZO Student-ondernemer van het jaar!
Inschrijven kan tot en met 7 april!

Lees hier meer.


met steun van     Vlaanderen In Actie
allShare