Wie zijn we / Contact
02/06 Slothappening Leerondernemingen - Kontich
Toon alle activiteiten

Samenwerking met ondernemers

Ondernemerschapsbevorderend onderwijs veronderstelt een nauwe samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Die kruisbestuiving helpt beide partijen: scholen halen kennis over ondernemend gedrag naar binnen en u als bedrijf stimuleert de ondernemende houding onder studenten en docenten. Dit zorgt voor een betere aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Het Agentschap Ondernemen heeft het VIA-plan pact 2020 ingezet om jong ondernemerschap te versterken. Samen met u willen we ondernemingszin in het onderwijs stimuleren!

UNIZO positief over uitbreiding aantal studierichtingen via duaal leren

• Meer beroepsopleidingen maken het systeem aantrekkelijker en verhogen tewerkstellingskansen.
• Combinatie leren en werken beste garantie voor opleidingen die aansluiten bij noden arbeidsmarkt.

De ministerraad besliste om het aantal studierichtingen in het systeem van duaal leren sterk uit te breiden. Het huidige aanbod van 7 studierichtingen wordt het komende schooljaar (2017-2018) uitgebreid met 19 extra opleidingen. UNIZO heeft volop mee aan deze kar getrokken en  reageert dan ook uitermate positief op deze versterking en opwaardering van het duaal leren als belangrijke leervorm. Hier lees je de volledige info.

Neem deze flyer door om meer inzicht te krijgen in de manier waarop het nieuwe systeem van duaal leren vorm krijgt en wat de impact voor de werkgevers zal zijn.

10de editie TECHCLASS op 10 maart 2017!

2205 leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs die in 112 deelnemende bedrijven op bezoek gingen om er te proeven van het 'échte werk' in de dagelijkse ondernemerspraktijk.

"We kunnen het belang van die technische opleidingen niet sterk genoeg benadrukken", legde UNIZO-topman Karel Van Eetvelt het doel van UNIZO Techclass uit". Nog al te vaak kiezen leerlingen met sterke technische interesses en talenten voor algemene opleidingen, omdat zij - en hun ouders - denken dat die betere kansen bieden op de arbeidsmarkt. Terwijl heel veel werkgevers schreeuwen om meer technisch geschoolde medewerkers, waarvoor ze de vacatures nauwelijks ingevuld krijgen." Met Techclass wil UNIZO de brede waaier aan straffe en boeiende technische beroepen, met de daarbij horende tewerkstellingskansen, in de verf zetten.

Karel Van Eetvelt vertelde er graag alles over tijdens het nationale persmoment bij EKOPAK in Tielt. Ook minister Hilde Crevits lichtte haar beleid terzake toe. FOCUS-WTV maakte deze opname.

Deze enthousiaste ondernemers geven kenbaar dat zij deelnamen aan TECHCLASS:

Nieuwsbrief

Boeiende ondernemende thema's en up to date informatie over onze acties spijzen onze nieuwsbrief!

met steun van     Vlaanderen In Actie
allShare