Wie zijn we / Contact

20/08 GOOGLE Digitale Ateliers -
Toon alle activiteiten

Basisonderwijs

Jonge kinderen zijn vaten vol creativiteit. Ze hebben het als het ware gratis van moeder natuur meegekregen. Die creativiteit bestendigen, dat is wat UNIZO Onderwijs & Ondernemen met haar acties voor het basisonderwijs betracht.  In samenwerking met de Vlaamse Overheid stimuleren we van jongs af aan de ondernemingszin in het onderwijs!

Ondernemerschap en ondernemingszin in het onderwijs heeft dus te maken met het inzetten van eigen creativiteit  om een krachtige leeromgeving te kunnen ontwerpen die aansluit bij de behoeften van de kinderen. Daarnaast zijn deze ‘leerkrachtvaardigheden’ nodig om uiteindelijk de vaardigheden van de eenentwintigste eeuw, met name de vaardigheid ‘creativiteit, te kunnen bevorderen bij de kinderen.

RotaryVives

Voor het basisonderwijs heeft UNIZO Onderwijs & Ondernemen een schitterende samenwerking met de Rotary Club.

Rotary heeft al jarenlang ervaring met het Project Wetenschap en Techniek in het 5e leerjaar basisonderwijs in een paar districten. Dit doen ze in samenwerking met Vives. Focus op gerichte studiekeuze in het secundair.

•Unizo Techclass bestaat 11 jaar en richt zich op 3e graad Basis Onderwijs en op alle graden secundair onderwijs. Focus op gerichte studiekeuze om de technische/technologische richtingen (STEM) in de kijker te zetten en het watervalsysteem tegen te gaan.

ROTARY, VIVES & UNIZO Onderwijs & Ondernemen hebben dezelfde doelstelling en slaan de handen in mekaar om zo een grotere impact te hebben in heel Vlaanderen!

Go4Safe_foto

Go4Safe beloont creatiefste verkeersveiligheidsactie

Basisschool Pienter uit Kuurne heeft een cheque van 500 euro gekregen van Go4Safe, een STEP van de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen Hantal.

Go4Safe deed een oproep naar alle scholen om een promofilm rond verkeersveiligheid te maken.  Het promofilmpje van Stefanie Martin, juf van de eerste kleuterklas van Pienter kwam er als primus uit.

Rotary heeft al jarenlang ervaring met het Project Wetenschap en Techniek in het 5e leerjaar basisonderwijs in een paar districten. Focus op gerichte studiekeuze in het secundair.

Kinder Academie bij Bakkerij Vangronsveld

Woensdag 7 maart 2018 vond de Take-off van 1e editie Kinder Academie plaats.
Format ontwikkeld door Bakkerij Vangronsveld - Limburg
'Uit ervaring weten wij dat deze bakkerijbezoeken een grote indruk achterlaten op de kinderen én dat de scholen dit initiatief verwelkomen en inpassen in hun lessenpakket'.

Doelstelling: kinderen prikkelen voor boeiend bakkersberoep (op jonge leeftijd)

Praktisch: 22 kleuters, de Notelaar Hoelbeek, interactieve kennismakingssessie van Bakkerij in werking.

Bekijk het filmpje hier.

Bakkerij_Vangrondsveld_2_foto s_voor_publicatie

UNIZO Onderwijs & Ondernemen & ROTARY hebben dezelfde doelstelling en slaan de handen in mekaar om zo een grotere impact te hebben in heel Vlaanderen!

BC_D1620

Bezegeling van de samenwerking: Rotary, Vives & UNIZO Onderwijs & Ondernemen - 24/02/2018

TechclassLO

Bezoek met je klas een bedrijf via TECHCLASS!

In een steeds sneller veranderende wereld is het belangrijk om jongeren zo dicht mogelijk in contact te brengen met de boeiende wereld van de bedrijven en de werkvloer.
Door jongeren beroepen te tonen of te betrekken bij bedrijfsactiviteiten, kunnen ze bijleren om zo de juiste studie- of beroepskeuze te maken. Daarom organiseert UNIZO Onderwijs & Ondernemen in 2018 opnieuw TECHCLASS.

Je kan als school een bedrijf bezoeken uit jouw regio en dit tussen 8 januari en 29 maart 2018. Je kiest als school uit de deelnemende bedrijven.

Het uitgangspunt van TECHCLASS is: ‘Wat je leert op de werkvloer kan je niet leren op school!’ Het is bovendien een mooie kans om méér en goede matches te maken met scholen uit de buurt en met toekomstige werkkrachten.

UNIZO Onderwijs & Ondernemen ondersteunt jou bij het implementeren van ondernemingszin en ondernemerschap in je lessen en binnen je school. Hiervoor sluit je een UNIZO SCHOOL SERVICE lidmaatschap af waarbij je onbeperkt toegang krijgt tot onze online modules, tools en materiaal.

Ontdek de meerwaarde een UNIZO School Service!

Nieuwsbrief

Laat je verrassen door ondernemende weetjes en blijf op de hoogte van ons aanbod. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

met steun van     Vlaanderen In Actie
allShare