Wie zijn we / Contact
Zoeken    FR / EN
02/06 Slothappening Leerondernemingen - Kontich
Toon alle activiteiten

Samen stimuleren we ondernemingszin!

Ondernemende mensen dragen bij aan een sterke samenleving. Een ondernemende houding leidt tot het verleggen van grenzen en het creëren van kansen. Dat hebben we nodig in Vlaanderen. De Stichting Onderwijs & Ondernemen ontwikkelde gerichte programma’s en acties om studenten te versterken in hun ondernemerstalent.  Lees meer over onze visie en missie.

Ben jij een ondernemer? Ontdek het met de zelfconfrontatietest.

DrinkM8 - winnaar Plankgas editie 2017

De meest overtuigende inzending voor de jury kwam dit jaar van het Sint-Lodewijkscollege in Brugge en haar app 'DRINKM8', die jongeren helpt tijdens het uitgaan.

Verneem hier alles over.

Welke leraar verandert levens?

Leraar_van_het_jaar_2017

Welke geweldige leraar, directeur, administratief medewerker of leerlingenbegeleider geeft jou bakken energie?
Op wie kan je leunen als het echt moeilijk gaat? Wie schudt leerlingen wakker en geeft ze zelfvertrouwen? Kortom, welke leraar verandert je leven?

Op woensdag 31 mei maakt Klasse de winnaar ‘Leraar van het Jaar’ bekend en zet symbolisch alle onderwijspersoneelsleden in de bloemen voor hun dagelijkse enthousiaste inzet.

UNIZO-topman Karel Van Eetvelt steekt ondernemende leerlingen en leerkrachten van 'zijn' middelbare school een hart onder de riem

Onze economie heeft nu én in de toekomst nood aan veel ondernemende mensen. De kiemen voor dat ondernemerschap worden in belangrijke mate gezaaid op school.

Daar timmert de UNIZO-stichting Onderwijs & Ondernemen al jaren aan. Met diverse projecten en activiteiten waarbij leerlingen op school ervaren wat het betekent ondernemend te zijn. In het Don Boscocollege in Zwijnaarde, bijvoorbeeld, waar UNIZO-topman Karel Van Eetvelt ooit nog school liep, en waar 262 vierdejaarsstudenten ASO de afgelopen twee weken een heel traject rond internationaal ondernemen doorliepen.

Het resultaat van al die workshops was te zien tijdens de afsluitende 'beurs' op vrijdag 17 februari, op het college, Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde.

Via dit filmpje kan je het gebeuren volgen.

Foto_Homepage

10de editie TECHCLASS laat meer dan 2000 leerlingen proeven van technische en technologische beroepen op de werkvloer.

2205 leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs die in 112 deelnemende bedrijven op bezoek gingen om er te proeven van het 'échte werk' in de dagelijkse ondernemerspraktijk. Dat is de ijzersterke formule 'Techclass', waarmee UNIZO inmiddels al voor het 10de jaar op rij kinderen laat proeven van verschillende technische en technologische beroepen.

"We kunnen het belang van die technische opleidingen niet sterk genoeg benadrukken", legt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt het doel van UNIZO Techclass uit". Nog al te vaak kiezen leerlingen met sterke technische interesses en talenten voor algemene opleidingen, omdat zij - en hun ouders - denken dat die betere kansen bieden op de arbeidsmarkt. Terwijl heel veel werkgevers schreeuwen om meer technisch geschoolde medewerkers, waarvoor ze de vacatures nauwelijks ingevuld krijgen." Met Techclass wil UNIZO de brede waaier aan straffe en boeiende technische beroepen, met de daarbij horende tewerkstellingskansen, in de verf zetten.

Karel Van Eetvelt vertelde er alles over tijdens het nationale persmoment op vrijdag 10 maart bij EKOPAK in Tielt. Ook minister Hilde Crevits  heeft er haar beleid terzake toegelicht.
Klik hier voor alles in beeld.(via Focus WTV)

Hier een impressie van een geslaagde jubileumeditie.
Bezoeken door leerlingen van het basisonderwijs zie je hier.
Voor het secundair onderwijs klik je hier.

Deze enthousiaste ondernemers geven kenbaar dat zij deelnamen aan TECHCLASS: https://youtu.be/xk9Z5z09z4c

foto_3

Nieuwe steunmaatregelen voor student-ondernemers, ging in voege op 1 januari 2017

Fiscale stimulans voor studenten die leren, werken of ondernemen combineren.

Jongeren die hun opleiding combineren met werken of ondernemen, zullen in de toekomst fiscaal ten laste van hun ouders kunnen blijven. Vandaag heeft de Federale Regering - mede op voorstel van Minister van Werk en Economie Kris Peeters - een voorstel daarover principieel goedgekeurd.

Jongeren die in het stelsel van Leren en Werken of in het proefproject duaal leren van Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits stappen, vallen onder de toekomstige maatregel. In september wordt dat duaal leren in 33 scholen aangeboden.

Lees hier het persbericht.

UNIZO beloont een doorgedreven ondernemend pedagogisch beleid met tal van voordelen.

Ontdek de meerwaarde van een UNIZO School Service!

Nieuwsbrief

Voor alle scholen die een UNIZO School Service afsluiten.  De ZO Magazine staat online op de UNIZO website
Inloggen kan via het lidnummer en de postcode.

met steun van     Vlaanderen In Actie
allShare